Zometool

Fizikai terünk a természeti struktúrákat és az emberi konstrukciókat egyaránt meghatározó, csodálatos, geometriai összefüggések révén szerveződik. A Zometool modellező készlet a tanulás, az alkotás és a közös játék egyedülálló eszközeként képes e komplexitást egyszerű formában megjeleníteni. A különböző színű és formájú elemekkel történő játék meglepő, a két-, a három-, vagy akár a több-dimenziós terek jellegzetességeit illető felfedezésekre ad alkalmat. A Zometool, ebben az értelemben a tér szerkezetének "nyelvét" tanítja meg az embereknek.

Habár a Zometool-t Nobel-díjas, Wolf-díjas tudósok is használták-használják munkájuk során – például Linus Pauling vagy Richard Smalley (a C60–Buckminsterfullerén óriásmolekula felfedezője) és Dan Shechtman (a kvázikristályok felfedezője) – eredetileg mégis gyermekek számára készült. Miért? Azért mert gyermekkorában az ember sokkal könnyebben tanul meg új, számára ismeretlen nyelveket...

Az ÉlményMűhely tanáraiból alakult első magyarországi ZomeTool Munkacsoport tagjai Magyarországon és külföldön is tartanak ZomeTool bemutató órákat, interaktív műhelyfoglalkozásokat, óriás építéseket gyerekeknek, szülőknek és pedagógusoknak egyaránt.

A ZomeTool Munkacsoport meghívható iskolai rendezvényekre, rendhagyó matematika órára, kiállításokra, konferenciára, oktatással, művészettel, tudománnyal kapcsolatos eseményekre.

ZomeTool termékinformációk, készlet rendelés e-mailben itt.